Om du söker ett nytt lån, oavsett det vill lösa befintliga lån eller teckna ett helt nytt lån, så bör du ha några saker i åtanke när du vill låna pengar.

Lösa gamla lån

Att lösa gamla lån, med ett nytt lån kan vara en bra ide. Dels så kan du sänka räntan på befintliga lån och dels kanske du ändra amorteringstid. Du kanske valde en lång amorteringstid då du tecknade lånet och det går inte att ändra i efterhand, om du inte tecknar ett  nytt lån.

Byta bank för att få nytt lån

Det är faktiskt väldigt enkelt att byta bank och teckna nytt lån. Vill du lösa befintliga lån i nuvarande bank så det heller inte svårt. Den nya banken hjälper dig att överta befintliga lån och lägga upp ett nytt låneavtal.

Sänk räntan med ett nytt lån

Genom att ta ett nytt lån kan du sänka ränta. Att få mer pengar över till annat tackar man ju inte nej till. Om du dessutom kan förkorta amorteringstiden och bli av med lånet fortare så kan du garva hela vägen till banken 🙂

Nytt lån hos Låneförmedlare eller direkt hos bank?

När du funderar på att ta ett nytt lån så kan det vara en god ide att kontakt en låneförmedlare istället för att gå direkt till t.e.x Swedbank. Genom en låneförmedlare får du fler alternativ att välja på och även hjälp att samla dina befintliga lån.