Lån vid svag kreditvärdighet

Hur du lånar pengar med svag kreditvärdighet

Få långivaren till att bevilja dig att låna pengar med svag kreditvärdighet. Hur i hela friden ska det gå till tänker du då? Tänk smart och klicka inte i varenda snabblån låneansökan du ser. Läs längre ner hur du gör om du har svårt att få lån.

Jämför lån med låg kreditvärdighet

 • Samla inte på dig UC-förfrågningar
  Det gör du genom att inte ansöka lån som tar UC
 • Ansök inte fler lån på kort tid
  Ifall 3 banker i rad nekad lån, vänta några veckor
 • Ansök lån som har lägre krav
  Det kostar mer men ökar chansen att få låna
 • Försök öka din inkomst
  Ta extraknäck eller byt jobb
 • Prata med långivaren
  Har du låg scoring, förklara vad det beror på
 • Skaffa en medlåntagare eller borgensman
  Med någon bakom dig så känner sig banken säkrare

Om inget av ovan fungerar och du har provat de lån utan UC-kreditupplysning som finns på marknaden så finns inte så mycket annat att göra, än att vänta. Kreditscoringen blir bättre med tiden, ifall att du inte aktivt ansöker lån.

Låneförmedlare kan vara lösningen

Om du inte får låna pengar och medlåntagare inte är lösningen så finns ytterligare ett alternativ. Det är att prova låneförmedlare. Dessa tar UC men ger dig en chans att få erbjudanden från flera banker. När du ansöker hos en låneförmedlare som till exempel Lendo så gallrar de marknaden för lån och försöker hitta ett lån som passar din kreditscoring.

Det går att ansöka med låg inkomst och till och med om du har betalningsanmärkningar. Ifall att du inte får erbjudande från någon bank via Lendo så är det heller ingen mening att ansöka lån hos någon storbank.

Då är enda alternativet att ansöka lån utan UC-kreditupplysning eller att vänta tills scoringen blitt bättre. Det kan ta veckor eller månder. Det viktigaste av allt för att höja scoringen är att inte ansöka något lån medan du väntar på att den ska öka.