Här kan du låna pengar trots betalningsanmärkning

Banker där du kan låna pengar med betalningsanmärkningar. Låna pengar online av alla svenska långivare som godkänner lån trots anmärkning och lågt kreditbetyg på grund av en eller flera betalninganmärkningar. Att låna pengar trots betalninganmärkningar är inte omöjligt och lånet utbetalas direkt till kontot utan säkerhet.

Samtliga svenska långivare och banker som godkänner att låna med betalningsanmärkningar.

Lån

Belopp

UC

 Ränta

northmill lånaonline 10.000 kr 50.000 kr Ja 4.9% Northmill godkänner lån med betalningsanmärkningar.
fairlo lånaonline 2.000 kr 50.000 kr Nej 13.18% Fairlo godkänner lån med betalningsanmärkningar.
lendo 10.000 kr 600.000 kr Ja 2.95% Lendo godkänner lån med betalningsanmärkningar.
frogtail lånaonline 5.000 kr 40.000 kr Nej 26% Frogtail godkänner lån med betalningsanmärkningar.
zmarta 5.000 kr 600.000 kr Ja 2.95% Zmarta godkänner lån med betalningsanmärkningar.
cashbuddy låna online 3000 kr 25.000 kr Ja 29.4% Cashbuddy godkänner lån med betalningsanmärkningar.
brixo låna online  5000 kr 30.000 kr Nej 39.16% Brixo godkänner lån med betalningsanmärkningar.
daypay låna online  1000 kr 20.000 kr Nej  69.95% Daypay  godkänner lån med betalningsanmärkningar.
Big Bank  10.000 kr 250.000 kr Ja 5% BigBank  godkänner lån med betalningsanmärkningar.
Loanstep lån  3000 kr 25.000 kr Nej 15.4% Loanstep  godkänner lån med betalningsanmärkningar.
slantar lånaonline  10.000 kr 30.000 kr Nej 25% Slantar godkänner lån med betalningsanmärkningar.
ferratum låna online  1000 kr 45.000 kr Nej 47.64% Ferratum  godkänner lån med betalningsanmärkningar.

freedom finance

 3000 kr 20.000 kr Ja 58.74% Freedom Finance godkänner lån med betalningsanmärkningar

monetti lånaonline

 2000 kr 20.000 kr Nej 39% Monetti godkänner lån med betalningsanmärkningar
flexkontot låna online  3000 kr 20.000 kr Nej  76.2% Flexkontot godkänner lån med betalningsanmärkningar. Goodcash låna online  5000 kr 30.000 kr Ja 29% Goodcash godkänner lån med betalningsanmärkningar.

Är det svårt att låna pengar med betalningsanmärkningar?

Det behöver inte vara svårt att låna pengar med betalningsanmärkningar. En eller flera anmärkningar kan godkännas av flera svenska kreditgivare. Har du en inkomst och möjlighet att betala tillbaka ditt lån, så ‘är det fullt möjligt att få låna pengar med betalningsanmärkningar.

Exempel på välkända lån som godkänner betalningsanmärkningar är Ferratum och Frogtail.

Varför får man betalningsanmärkningar?

Om du är skyldig någon pengar och dröjer med betalningen, så kan den som vill ha pengarna anlita den statliga myndigheten Kronofogdemyndigheten för indrivning av skulden. Det är förenat med kostnader som tillkommer din befintliga skuld. När man ansöker om indrivning hos Kronofogden måste man betala in en avgift för handläggning. Den avgiften kommer du som är skyldig pengar att få betala. Därutöver räntekostnader till dess att skulden är fullt betald.

Betalningsföreläggande

När ansökan är inskickad till Kronofogden så startar en process som kan leda till en betalningsanmärkning. Det börjar med att du får ett brev hem med ett betalningsföreläggande. När du mottagit brevet och tagit del av kravet är det din tur att agera. Det gör du genom att:

  1. Skicka tillbaka delgivningskvittot som en kvittens på att du har mottagit brevet och tagit del av kravet.
  2. Betala skulden om den är riktig
  3. Bestrida skulden om den inte är riktig, eller om du redan har betalat.

Utslag – 10 dagar – betalningsanmärkning

När du har skrivit på delgivningskvittot och skickat tillbaka det, Alternativt mailat till Kronofogden (numera kan man även skicka ett sms som bekräftelse) så har du 10 dagar på dig att se till att skulden blir avskriven. Annars utfärdar Kronofogden ett utslag och det ger en betalningsanmärkning i kreditupplysningsregistren. Så inom 10 dagar måste du antingen ha

  1. Betalat skulden och kontaktat den du är skyldig och då direkt till dem och inte till Kronofogden (förslagsvis maila dem kvitto som bevis) och ber dem dra tillbaka kravet
  2. Eller skicka en bestriden till Kronofogden om att skulden är betald.

Bestrida en skuld för att undvika betalningsanmärkning

När du skickar in en bestrida så kan Kronofogden inte göra ett utslag i detta läge. Det som händer då, är att dina invändningar skickas vidare till den du är skyldig att ta ställning till. Är det så att du inte har betalat skulden, men ändå påstår det så kan de välja att dra ärendet vidare till Tingsrätten.

Den du är skyldig har vid en bestrida 2 val, antingen återkalla ärendet eller skicka det vidare till Tingsrätten. Och är skulden inte betalad, så kommer de självfallet inte att återkalla indrivningen.

När du har skickat in din bestrida så har de 21 dagar på sig att bestämma huruvida de till återkalla eller dra till vidare till domstol. I detta skede har du ännu inte fått någon betalningsanmärkning,

Tingsrätten

Väljer de att skicka ärendet till domstol/Tingsrätt så kommer du att att få ett brev från Tingsrätten, ännu en delgivning som ska undertecknas och skickas tillbaka. Om du har kontaktar Tingsrätten med en mailadress så kan du få handlingarna digitalt och svara via mail.

Tingsrätten kommer därefter att kalla dig till domstolen där du får göra ditt yttrande, bevisa varför du anser dig oskyldig och visa upp kvitton ifall skulden faktiskt är betald. Om du av någon anledning inte anser dig skyldig att betala, så förklarar du det i rätten. De avgör sedan vem som har rätt och fel.

Ifall du förlorar målet så kommer du förutom skulden med ränta och kostnader, även få betala rättegångs- och advokatkostnader för båda parter.

Visste du att det inte är snabblån som ökar mest hos Kronofogden 2020, utan privatlån och lån utan säkerhet.