BRIXO PRIVATLÅN – RECENSION

Brixo lån omdöme

Brixos bästa låneerbjudande online är 50 000 kr utan UC kreditupplysning. Du kan även låna med betalningsanmärkningar och få pengar utbetalt samma dag. Brixo gör utbetalning av lån med swish för snabbare hantering, eller banköverföring, som du önskar som bästa metod

  • Privatlån utan UC
  • Lägre ränta än snabblån
  • Låna med låg kreditvärdighet

Brixo´s bästa pris på privatlån

Brixo har privatlån och kreditlån, vilket betyder att du betalar ränta på det belopp du utnyttjar/använder eller tar ut från ditt kreditkonto hos Brixo. Bästa ränta som Brixo erbjuder på sina onlinelån är 28,95%. Det lägsta belopp du ska betala varje månad är 5% av använd kredit. (Lägst 500 kr)
Prisexempel: Lån/Kredit 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr.

brixo snabblån
  • Låna 10.000 – 100.000 kr
  • Utbetalning samma dag
  • Flexibla villkor

Är Brixo bästa privatlånet? 

Vi har testat Brixo privatlån online för att se om det är det bästa privatlånet. Vårt omdöme om Brixo är att det är bra konkurrent till snabblån, med lägre ränta och bättre villkor. Att ta ett privatlån hos Brixp är bättre på det sätt att räntan är lägre och amorteringstiden är flexibel.

Precis som snabblån, är ansökan enkel, utbetalningstiden snabb och ingen kreditupplysning görs från UC.

Snabba fakta om Brixo

Brixo är ett svenskt kreditmarknadsbolag som specialiserar sig på konsumentkrediter. Företaget erbjuder främst lån till privatpersoner som kan ansöka om lån utan säkerhet. Här är en översikt över deras verksamhet:

Ägare och Bakgrund

  • Ägande: Brixo AB ägs av svenska investerare och har varit verksamt i lånebranschen i flera år. Det finns inga offentliga uppgifter om specifika individer eller bolag som äger företaget, men Brixo är registrerat som ett aktiebolag.
  • Grundades: Brixo har varit verksamt sedan 2015, och sedan dess har de specialiserat sig på att erbjuda lån utan säkerhet till privatpersoner.

Låneprodukter

Brixo erbjuder följande typer av lån:

  1. Privatlån utan säkerhet: Dessa lån kan användas till valfritt ändamål och kräver ingen säkerhet. Brixo erbjuder en flexibel återbetalningsplan där du betalar tillbaka i din egen takt.
  2. Kreditkonto: Brixo fungerar som en kredit, vilket innebär att du kan ta ut pengar när du behöver dem och betala ränta enbart på den del du använder.
  3. Lån utan UC: Brixo erbjuder lån utan att göra en kreditupplysning via UC, vilket innebär att andra långivare inte kan se lånet vid en kreditkontroll.

Ränte- och avgiftsinformation

  • Brixo har en ränta på mellan 29,95% och 39,48%, beroende på lånebelopp och låntagarens kreditvärdighet.
  • De tar ut en uppläggningsavgift på 475-495 kronor samt en månadsavgift (aviavgift) på 45 kronor.

Brixo följer Konsumentverkets riktlinjer och erbjuder lån till privatpersoner med en deklarerad årsinkomst på minst 150 000 kr och accepterar även låntagare med betalningsanmärkningar.

ANMÄRKNING OK

Betalningsanmärkningar är inget hinder för att låna

BÄSTA AMORTERING MED FLEXIBEL BETALNING

Du betalar endast tillbaka 5% av skulden varje månad (Min belopp)

LÄGRE RÄNTA ÄN SNABBLÅN

Räntan på Brixo kredit är lägre än de flesta snabblån

BÄSTA UTBETALNING VIA SWISH

Med swishutbetalning kan du få lånet snabbare än nånsin.

KONTAKTA BRIXO

Brixo AB Brunnsgatan 21B 111 38 Stockholm info@brixo.se
Tel: 08 – 500 850 47 Öppet: Vardagar 08.30-17.00

Om Brixo

Brixo är ett svenskt fintechbolag som utmanar de traditionella bankerna genom att erbjuda moderna lösningar inom konsumentkrediter och kontokrediter till privatpersoner i Sverige. Deras fokus ligger på att förenkla finansieringsprocessen genom att använda avancerad teknologi och innovativa produkter som gör krediter mer tillgängliga för en bredare publik.

Bolaget erbjuder krediter på upp till 100 000 kronor och genomför noggranna kreditprövningar i enlighet med ansvarsfull kreditgivning. Deras kreditbedömningssystem bygger inte bara på traditionella kreditupplysningar utan även på data från externa källor, inklusive PSD2 och Open Banking, för att säkerställa att bara låntagare med tillräcklig återbetalningsförmåga beviljas lån.

Historik och Reglering

Brixo grundades 2014 och är registrerat som ett konsumentkreditinstitut under tillsyn av Finansinspektionen. Bolagets styrelse har sitt säte i Stockholm och verksamheten följer svenska lagar om konsumentkrediter.

Låneprodukter

Brixo erbjuder ett brett spektrum av kreditprodukter under flera varumärken, inklusive deras huvudprodukt Brixo, samt Flexkontot, Merax och Kontantfinans, som alla erbjuder kontokrediter. Deras produktportfölj består av både högkostnadskrediter och lågkostnadskrediter, där betalningsanmärkningar kan accepteras. Bolaget har även en transparent prissättning utan dolda avgifter.

Genom flera förvärv mellan 2021 och 2023 har Brixo expanderat sitt utbud och kan nu erbjuda större krediter upp till 400 000 kronor med räntor från 3,8 %. De driver även en egen inkassoverksamhet genom varumärket BFM Inkasso, vilket ytterligare breddar deras tjänsteutbud.

Brixo är ett exempel på hur fintechbolag kan erbjuda flexibla och digitala kreditlösningar som konkurrerar med traditionella banker.